Langai ir plastikinių profilių skirtumai

Tęsiame savo misiją padėti Jums tinkamai pasirinkti plastikinius langus savo būstui. Langų ir durų gamybai naudojamos skirtingų gamintojų profilių sistemos, kurios iš esmės skiriasi profilių skerspjūvių pločiu, armavimu, vidine struktūra, sandarinimo būdu, paviršiumi, estetine išvaizda bei funkcinėmis galimybėmis. Apie kiekvieną papasakosime plačiau.

Langai ir plastikinių profilių skirtumai

◆Profilių skerspjūvio pločiu (storiu). Šiuo metu naudojamus PVC profilius reikėtų skirstyti į „60mm“ ir „70mm“ bei „80mm“, „90mm“ ir net „100mm“storio klases. Kuo profilių storis klasė aukštesnė, tuo geresnės langų eksploatacinės savybės. Šiuo metu dažniausiai naudojami „70mm“ storio klasės profiliai, tačiau griežtėjant statybų norminiams reikalavimams vis dažniau naudojami ir storesnieji, pasižymintys dar geresnėmis savybėmis.

◆Armatūra (furnitūra). Šiuo metu labiausiai paplitęs PVC profilių sustiprinimas cinkuoto plieno armatūra. Mechaninis armatūros tvirtumas priklauso nuo jos formos, gabaritų ir storio, tačiau gerinant langų izoliacines savybes vengiama uždaro kontūro (kvadratinės) metalo armatūros naudojimo.

◆Vidine struktūra. Šuo metu rinkoje dažniausiai sutinkami langai pagaminti iš 4-6 kamerų profilių. Pažymime tai, kad vidinės kameros skaičiuojamos profilių skerspjūvio plotyje, tačiau jų skaičius anaiptol nėra pagrindinis faktorius nulemiantis šiuolaikinių langų izoliacines savybes. Šiuolaikinių langų rėmų savybes daug labiau įtakoja jų storis bei armavimo būdas.

◆Sandarinimo būdu. Dabartiniu metu dažniausiai gaminami PVC langai su dviem sandarinimo tarpinėmis. Ekstremaliose eksploatacinėse sąlygose (pajūryje, aukštumose ir pan.) rekomenduotina naudoti vidinio sandarinimo PVC langų profilių sistemas, turinčias trečiąją vidinę tarpinę. Mažiausiai pažeidžiamos ir lengviausiai prižiūrimos yra vidinio sandarinimo profilių sistemos, kurių vidinė tarpinė yra įrengta ne staktoje, o varčioje.

◆Paviršiaus kokybe. Skirtingų gamintojų PVC profiliai pasižymi ne tik skirtingu baltumo laipsniu, bet ir skirtingu paviršiaus šiurkštumu. Mažiausiai teplūs ir lengviausiai prižiūrimi yra ne matiniai, o blizgūs langų profiliai.

Estetinė išvaizda. Rinkoje sutinkami įvairaus dizaino langų ir durų profiliai, kadangi kiekvienas langų naudotojas turi savitus reikalavimus langų rėmų formoms. Pasirenkant langų rėmų formą reiktų įvertinti, kad jie bus eksploatuojami ilgus metus.

◆Funkcinėmis galimybėmis. Anaiptol ne visos PVC langų profilių sistemos gali patenkinti įvairialypius vartotojų poreikius, susijusius su langų ar durų varstymo būdais, gabaritais ar saugumu. Visuomet pravartu pasirinkti langus ir duris iš senai rinkoje žinomų ir išvystytų profilių sistemų, nes niekada nežinia ko gali prireikti rytoj.

„TIKS langai“ salonuose suteikiama išskirtinė galimybė langus rinktis beveik iš 10-ies plastikinių modelių langų, kurie skiriasi ne tik savo savybėmis, estetine išvaizda, bet ir funkcinėmis savybėmis.

Sužinokite, kiek jums kainuos langai – užpildykite langų ir durų skaičiuoklė

Užsisakykite plastikinius langus arba skambinkite nemokamu telefonu 8 800 22225